Melkweg – april 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1840 • 0637    LOKSIGNAAL VREDE


Hoofdpersonen: Atlan, Ychandor, Rossom van Atalaya, Kralik, Cistolo Khan.


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull zich in het onbekende sterrenstelsel Plantagoo staande proberen te houden en Alaska Saedelaere in Tolkander gruwelijke ontdekkingen doet, gaat de geheimzinnige invasie van de Melkweg door. In het voorjaar van 1289 NGT hebben zich meer dan 200.000 ruimteschepen van de zogenaamde Tolkanders in de Melkweg verzameld.

De bemanningen van die ruimteschepen - de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars - hebben planeten bezet en van de rest van de Melkweg geïsoleerd De bewoners van die planeten, die door de Tolkanders als 'het Verbond' worden bestempeld, worden kennelijk voor een geheimzinnig doel gebruikt, waarover de Galaxers tot nu toe niet veel hebben ontdekt.

Weliswaar kon men met enkele riskante commandoacties informatie over de indringers verzamelen, maar dat volstond niet. Een eenheid onder leiding van Ronald Tekener lukte het zelfs om het Humanidroom op te blazen, maar dat ging gepaard met hoge verliezen. De door Atlan geplande grote tegenaanval laat op zich wachten, want de vreemdelingen zijn te sterk en beschikken over de tangle-scan, een uiterst effectief verdedigingsmiddel.

De mensen in de Melkweg moeten dus bijna hulpeloos toekijken, hoe de Tolkanders hun macht steeds verder uitbreiden. Dan komt alles in een stroomversnelling. Op enkele broedplaneten sterven alle intelligente wezens ‑ de Chaeroders manifesteren zich met hun loksignaal vrede ...


Het wantrouwen van Atlan was helaas gerechtvaardigd. Het vredesaanbod van de Chaeroders en Physanders bleek een dodelijke val te zijn. De delegaties van de Galaxers werden afgeslacht, op tweeënvijftig broedplaneten stierven vele miljoenen intelligente wezens - een massamoord, zoals de Melkweg in deze dimensie nooit eerder had beleefd.


Oorspronkelijke titel: Loeksignal Frieden

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn