< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1840 • 0637    LOKSIGNAAL VREDE


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull zich in het onbekende sterrenstelsel Plantagoo staande proberen te houden en Alaska Saedelaere in Tolkander gruwelijke ontdekkingen doet, gaat de geheimzinnige invasie van de Melkweg door. In het voorjaar van 1289 NGT hebben zich meer dan 200.000 ruimteschepen van de zogenaamde Tolkanders in de Melkweg verzameld.

De bemanningen van die ruimteschepen - de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars - hebben planeten bezet en van de rest van de Melkweg geïsoleerd De bewoners van die planeten, die door de Tolkanders als 'het Verbond' worden bestempeld, worden kennelijk voor een geheimzinnig doel gebruikt, waarover de galaxers tot nu toe niet veel hebben ontdekt.

Weliswaar kon men met enkele riskante commandoacties informatie over de indringers verzamelen, maar dat volstond niet. Een eenheid onder leiding van Ronald Tekener lukte het zelfs om het HUMANIDROM op te blazen, maar dat ging gepaard met hoge verliezen. De door Atlan geplande grote tegenaanval laat op zich wachten, want de vreemdelingen zijn te sterk en beschikken over de tangle-scan, een uiterst effectief verdedigingsmiddel.

De mensen in de Melkweg moeten dus bijna hulpeloos toekijken, hoe de Tolkanders hun macht steeds verder uitbreiden. Dan komt alles in een stroomversnelling. Op enkele broedplaneten sterven alle intelligente wezens - de Chaeroders manifesteren zich met hun loksignaal vrede ...


Het wantrouwen van Atlan was helaas gerechtvaardigd. Het vredesaanbod van de Chaeroders en Physanders bleek een dodelijke val te zijn. De delegaties van de galaxers werden afgeslacht, op tweeënvijftig broedplaneten stierven vele miljoenen intelligente wezens - een massamoord, zoals de Melkweg in deze dimensie nooit eerder had beleefd.


Oorspronkelijke titel: Locksignal Frieden

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: onderhandelingen met de Tolkanders – Miljarden wezens zijn bedreigd.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – april 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide riskeert leven en dood tijden zijn missie voor vrede. Ychandor - De Chaeroder nodigt uit voor vredesgesprekken. Rossom van Atalaya - De trotse Arkonide wijst een aanbod af. Kralik - Hij ontpopt zich als Atlan's veelzijdige metgezel. Cistolo Khan - De LVT-commissaris krijgt berichten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende