< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1839 • 0636    DREMPEL TOT HET ABSOLUTUM


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull zich in de onbekende galaxie Plantagoo moeten zien te handhaven, en Alaska Saedelaere in Tolkandir verschrikkelijke ontdekkingen doet, gaat de onheilspellende invasie in de Melkweg door. In het voorjaar van 1289 nieuwe galactische tijdrekening hebben zich meer dan 200.000 ruimteschepen van de zogenaamde Tolkanders in de Melkweg verzameld.

De bemanningen van deze ruimteschepen - Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars - hebben planeten bezet en afgegrendeld van de rest van de Melkweg. De bewoners van de bezette planeten, die door de Tolkanders 'Verbond' worden genoemd, zijn blijkbaar nodig voor een geheimzinnig doel waarvan tot nu toe geen enkele Galaxer weet heeft.

Weliswaar heeft men dankzij riskante acties iets over de bezetters ontdekt, maar dat is niet voldoende. Een van die groepen, onder leiding van Ronald Tekener, is er zelfs in geslaagd het HUMANIDROM op te blazen, maar heeft daarvoor duur moeten betalen. De door Atlan geplande, grote aanval op de Tolkanders heeft nog niet plaatsgevonden; de bezetters zijn te sterk en hebben een zeer effectief defensief wapen: de tangle-scan.

Terwijl de bewoners van de Melkweg bijna hulpeloos moeten toekijken, hoe de Tolkanders zich installeren, leiden de ontwikkelingen tot een nieuw hoogtepunt. De broedplaneten bereiken blijkbaar de drempel tot het absolutum ...


Chaeroders en Physanders zijn de twee nieuwe volken, die een rechtstreekse verbinding hebben met de Tolkanders. De verklaringen van de Chaeroders klinken goed - tot er vele doden op Gaillon vallen. Is dat het begin van een massaal sterven, of waren de voorvallen op Gaillon een vergissing?


Oorspronkelijke titel: Schwelle zum Absolutum

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): de TRONNAK - ruimteschip van de galactic guardians door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: was de invasie een vergissing? – modulairschepen in de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg en Fornax – april 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Rebekka DeMonn - Een agente van de Terraanse liga dienst onder zware verdenking. Gia de Moleon - De TLD-cheffin werkt op meerdere fronten. Avynshaya - De Chaeroder predikt vrede en toenadering. Cistolo Khan - De LVT-commissaris blijft sceptisch. Angela Stoll - Commandante van een landingsoperatie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende