Bröhnder en Tolkandir – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1838 • 0635    HET ZWIJGENDE STERRENSTELSEL


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Kummerog's Huid, Scheep, Lanagh.


Op verschillende plaatsen van het universum zijn mensen van de Aarde in gebeurtenissen verwikkeld, die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben ‑ maar toch via de geheimzinnige Brug in de oneindigheid nauw met elkaar in verbinding staan.

Op deze brug kwamen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere terecht, nadat ze op de planeet Trokan, het 'tweede Mars', de zogeheten paddenstoeldom waren binnengegaan. Via de brug bereikten ze het Arsenaal van de macht, waar ze van elkaar werden gescheiden; Saedelaere moest zich in het sterrenstelsel Bröhnder staande houden, terwijl Rhodan en Bull in het sterrenstelsel Plantagoo onderweg zijn. Ze willen tot de geheimzinnige Galorners doordringen ‑ hun enige kans om terug naar huis te kunnen gaan.

De drie activeerderdragers weten natuurlijk niet, wat zich daar afspeelt: in de door politieke verwarring verdeelde Melkweg zijn de Tolkanders al geruime tijd met een invasie begonnen; de galactische grootmachten handelen tot dusver vrijwel hulpeloos. Planeten werden bezet en van de overige van het sterrenstelsel afgeschermd. Met het inzetten van riskante commando's kon er weliswaar informatie over de veroveraars worden verzameld ‑ toch is niemand op de hoogte van de verbanden.

Alaska Saedelaere heeft zijn ontmoetingen met de Schrootverzamelaars en nomaden van Bröhnder ondertussen verwerkt. Op zijn koers door onbekende gebieden van het universum stoot hij op het zwijgende sterrenstelsel ...


Alaska Saedelaere heeft zijn ontmoetingen met de Schrootverzamelaars en nomaden van Bröhnder ondertussen verwerkt. Hij heeft in de galaxie Tolkandir gruwelijke feiten verzameld - zonder te weten, dat deze feiten voor de bewoners van de Melkweg van het grootste belang zouden zijn


Ondertussen ontwikkelt de situatie in de galaxie van de mensheid zich verder.


Oorspronkelijke titel: Die schweigenele Galaxis

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong