< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1838 • 0635    HET ZWIJGENDE STERRENSTELSEL


Op verschillende plaatsen van het universum zijn mensen van de Aarde in gebeurtenissen verwikkeld, die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben - maar toch via de geheimzinnige brug in de oneindigheid nauw met elkaar in verbinding staan.

Op deze brug kwamen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere terecht, nadat ze op de planeet Trokan, het 'tweede Mars', de zogeheten paddenstoeldom waren binnengegaan. Via de brug bereikten ze het arsenaal van de macht, waar ze van elkaar werden gescheiden; Saedelaere moest zich in het sterrenstelsel Bröhnder staande houden, terwijl Rhodan en Bull in het sterrenstelsel Plantagoo onderweg zijn. Ze willen tot de geheimzinnige Galorners doordringen - hun enige kans om terug naar huis te kunnen gaan.

De drie cellenactiveerderdragers weten natuurlijk niet, wat zich daar afspeelt: in de door politieke verwarring verdeelde Melkweg zijn de Tolkanders al geruime tijd met een invasie begonnen; de galactische grootmachten handelen tot dusver vrijwel hulpeloos. Planeten werden bezet en van de overige van het sterrenstelsel afgeschermd. Met het inzetten van riskante commando's kon er weliswaar informatie over de veroveraars worden verzameld - toch is niemand op de hoogte van de verbanden.

Alaska Saedelaere heeft zijn ontmoetingen met de schrootverzamelaars en nomaden van Bröhnder ondertussen verwerkt. Op zijn koers door onbekende gebieden van het universum stoot hij op het zwijgende sterrenstelsel ...


Alaska Saedelaere heeft zijn ontmoetingen met de schrootverzamelaars en nomaden van Bröhnder ondertussen verwerkt. Hij heeft in de galaxie Tolkandir gruwelijke feiten verzameld - zonder te weten, dat deze feiten voor de bewoners van de Melkweg van het grootste belang zouden zijn. Ondertussen ontwikkelt de situatie in de galaxie van de mensheid zich verder.


Oorspronkelijke titel: Die schweigende Galaxis

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: onderweg met de balkenklos – Alaska vindt het spoor van de dood.


Locatie en tijdsruimte: Bröhnder en Tolkandir – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - De cellenactiveerderdrager is in een onbekende regio van het universum. Kummerog's huid - De symbiont herinnert zich scenes van het verleden. Scheep - De Raubyner houdt van gevaarlijk spel. Lanagh - Varquasch's zoon riskeert niet alleen een grote mond.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende