Melkweg en Fornax – maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1837 • 0634    REBECCAS MOEILIJKSTE BESLISSING


Hoofdpersonen: Rebekka DeMonn, Yiltampena, Darius Marlek, Marcel Rembrandt, Thor Schinnek.


Op verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van de Aarde betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben ‑ maar toch via de mysterieuze Brug in de oneindigheid nauw met elkaar verbonden zijn.

Op deze brug kwamen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere terecht, nadat ze op de planeet Trokan, het 'tweede Mars', de zogenaamde paddenstoeldom binnen waren gegaan. Via de brug bereikten ze het Arsenaal van de macht, en daar werden ze gescheiden; Alaska Saedelaere moet zich nu in de galaxie Bröhnder proberen staande te houden, terwijl Rhodan en Bull in de galaxie Plantagoo onderweg zijn. Ze willen doorstoten naar de geheimzinnige Galorners, hun enige kans om naar hun thuisland terug te keren.

De drie activeerderdragers weten natuurlijk niet wat er zich daar afspeelt is: in de door politieke onlusten geplaagde Melkweg zijn de Tolkanders met hun mysterieuze egelschepen al langere tijd met een invasie bezig; de galactische grootmachten staan daar tot nu toe machteloos tegenover.

Planeten worden bezet door Gazkars, Neezers, Alazars en Eloundars en van de rest van de galaxie afgesneden. Ook al kon er bij riskante commandoacties informatie over de indringers verzameld worden ‑ toch weet niemand nog wat er precies gaande is.

Parallel daaraan lijkt zich een macht te ontwikkelen, waarin een agente van de Terraanse Liga Dienst verwikkeld is. Voor haar begint Rebecca's moeilijkste beslissing ...


Terwijl er zich in de gelederen van de Galactic Guardians adembenemende ontwikkelingen aftekenen en er nieuwe, vreemde ruimteschepen in de Melkweg verschijnen, is een eenzame Terraan nog steeds in vreemde regio's van het universum op weg: Alaska Saedelaere, de voormalige maskerdrager, die nu gehuld is in een huid van Kummerog.


Oorspronkelijke titel: Rebekkas schwerster Gang

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema