Melkweg en Fornax – maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1836 • 0633    MISSIE IN FORNAX


Hoofdpersonen: Tomo Mirkus, Komganczor, Raylacza, Lay-Re-Mae, Icho Tolot.


Op verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van de Aarde betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben ‑ maar toch via de Brug in de oneindigheid met elkaar verbonden zijn.

Op die brug kwamen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere terecht, nadat ze op de planeet Trokan, het 'tweede Mars' de zogenaamde paddenstoeldom waren binnengedrongen. Via de Brug kwamen ze in het Arsenaal van de Macht en daar werden ze van elkaar gescheiden; Alaska Saedelaere moet zich zien te redden in het sterrenstelsel Bröhnder, terwijl Rhodan en Bull onderweg zijn in het sterrenstelsel Plantagoo. Ze willen naar de geheimzinnige Galorners ‑ hun enige kans om terug naar hun thuiswereld terug te keren.

Natuurlijk weten de drie dragers van een cellenactiveerder, wat er zich daar afspeelt: in de door politieke onzekerheid geteisterde Melkweg zijn geheimzinnige egelschepen aan een invasie begonnen. De galactische grootmachten kunnen daar niet veel tegen doen.

Planeten werden door Gazkars, Neezers, Alazars en Eloundars bezet en afgeschermd van de rest van de Melkweg. Dankzij enkele riskante commandoacties kon enige informatie over de invasiemacht worden vergaard ‑ maar toch weet men nog steeds niet goed, waar men aan toe is. Een Haloeter gaat nu op zoek naar meer informatie en gaat op missie in Fornax ...


Terwijl de invasie van de Tolkanders in de Melkweg doorgaat, vechten enkele galactische machtsblokken om meer invloed, alsof er helemaal geen sprake van een 'vijand van buitenaf' is. Een agente van de Terraanse Liga Dienst raakt bij de confrontatie betrokken.


Oorspronkelijke titel: Mission in Fornax

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn