< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1835 • 0632    CONTACT MET EEN MOORDENAAR


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken. De invasie van de geheimzinnige egelschepen in de door politieke verwarring geplaagde Melkweg wordt verontrustend.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gebeurtenissen. Ze landden op de brug in de oneindigheid en kwamen via deze in het arsenaal van de macht, waar ze op de overblijfselen van een eeuwenoude beschaving stootten. Daar werden ze van elkaar gescheiden. Saedelaere moet zich op dit moment zien te redden in de galaxie Bröhnder, Rhodan en Bull deden een nieuwe poging om op de brug in de oneindigheid te komen, maar raakten verzeild in de galaxie Plantagoo. Vanaf Galorn vertrokken ze naar de planeet Zentrifaal-centrum, waar ze in een verwarrende burgeroorlog verwikkeld raakten en het verwoestende effect van shifting op de Zentrifalen meemaakten.

De eerste poging van de twee Terranen om met enkele Zentrifalen rechtstreeks door te dringen tot de geheimzinnige Galorners, mislukte. Een tweede poging brengt hen op de planeet Tasch-Term en daar komen Rhodan en Bull in contact met een moordenaar ...


Nog één keer is het Perry Rhodan en Reginald Bull gelukt aan Foremon te ontsnappen. Daarmee hebben ze de planeet van de Galorners nog niet bereikt, maar het ziet ernaar uit dat dit nu gemakkelijker voor hen wordt.


Oorspronkelijke titel: Kontakt mit einem Killer

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): PEGOOM - ruimteschip van de Galornen door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: het weerzien met Foremon – ze stranden op de moerasplaneet.


Locatie en tijdsruimte: Tasch-Term – maart 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan strandt op een moerasplaneet. Reginald Bull - Rhodan's oudste vriend krijgt onvrijwillig contact met zijn moeras. A-Caliform - De leider van de Zentrifaal-clans moet in een vreemde omgeving handelen. Fen-Qast - De Tasch-Ter-Man verlangt naar het gevoel van de onderwerping. Foremon - De wachter van de paddenstoeldom gelooft zijn buit al veilig in zijn greep te hebben.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende