Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1834 • 0631    DE VLUCHT VAN DE TRONTTER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, A-Caliform, E-Kajwan, Foremon.


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van de Aarde betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. In de door politieke onzekerheid geteisterde Melkweg zijn geheimzinnige egelschepen aan een invasie begonnen. Ruimteschepen van de galactische grootmachten kunnen daar niet veel tegen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze ontwikkelingen. Ze kwamen op de Brug in de oneindigheid terecht en belandden via de brug in het Arsenaal van de macht, waar ze het erfgoed van een eeuwenoude civilisatie ontdekten. Daar raakten de oude vrienden elkaar kwijt: Alaska Saedelaere moet zich sindsdien in het sterrenstelsel Bröhnder alleen zien te redden.

Rhodan en Bull waagden een tweede poging om via de Brug in de oneindigheid een ander doel te bereiken. Ze kwamen terecht in het sterrenstelsel Plantagoo. Vanaf de planeet van de Galorners kwamen ze op de planeet Centrifaal‑Centrum, waar ze bij een soort burgeroorlogachtige toestanden betrokken raakten.

Ten slotte maakten de Terranen het verwoestende effect van het schiftingproces op de Centrifalen mee. Een van de gevolgen daarvan is de vlucht van de TRONTTER ...


Perry Rhodan en Reginald Bull hebben de vlucht met de TRONTTER inderdaad overleefd, maar de Terranen konden de Pentrische Wolk niet binnendringen. Op de moerasplaneet komt het nu tot een fatale ontmoeting.


In het tweede deel van deze 'dubbele' aflevering, die door Robert Feldhoff werd geschreven, de verdere avonturen van de beide Terranen in het sterrenstelsel Plantagoo.


Oorspronkelijke titel: Der Flug der Trontter

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn