Trokan – 1 t/m 6 maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1833 • 0630    TROKANS POORT (gesigneerd)


Hoofdpersonen: Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Myles Kantor, Presto Go, Caljono Yai, Jeromy Argent.


Men schrijft het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening: ettelijke duizenden mysterieuze egelschepen hebben in de Melkweg planeten bezet en volkomen van de buitenwereld afgesneden. De ruziënde staten van de galaxie weten geen oplossing, zijn op dit moment ook ver van een eenwording verwijderd: tussen de grote machtsblokken heerst er wantrouwen.

Niemand in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn. De drie activeerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan, het 'tweede Mars', en zijn tot nu toe nog niet boven water gekomen. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder is terechtgekomen, waar hij zich uiteindelijk moest ontworstelen aan de greep van de 'Schrootverzamelaar', zijn Rhodan en Bull op weg in Plantagoo en willen daar naar de geheimzinnige Galorners doorstoten.

Een groep vrijwilligers is het desondanks gelukt, het door de vreemdelingen bezette Humanidroom op te blazen en larven van de Tolkanders mee te nemen. Daardoor konden de Galaxers enkele geheimen van de vreemde binnendringers ontsluieren.

Intussen is de situatie op Trokan veranderd; nieuwe groeperingen zijn ontstaan. En twee mutantes maken een begin met hun werkzaamheden aan Trokans Poort ...


Het is Mila en Nadja Vandemar gelukt, ten minste iets over de verdwenen onsterfelijken aan de weet te komen. Waar Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere zich bevinden, weten de mensen in de Melkweg echter nog steeds niet.


In de Perry Rhodan‑aflevering van volgende week verandert de plaats van handeling. Robert Feldhoff schetst in het eerste deel van zijn dubbele aflevering de verdere avonturen van Perry Rhodan en Reginald Bull in de vreemde galaxie Plantagoo.


Oorspronkelijke titel: Trokans Tor

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema


Dit boekje is gesigneerd door de auteur Susan Schwartz