Lokvorth – 3 t/m 4 maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1832 • 0629    VLUCHT VAN LOKVORTH


Hoofdpersonen: Ten-No-Thau, Ronald Tekener, Agnes Figor, Atlan, Arfe Loidan.


We schrijven het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening. Tig duizend geheimzinnige egelschepen hebben in de Melkweg talrijke planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. De door ruzie verdeelde staten van de Melkweg zien geen oplossing, zijn nu ook ver verwijderd van een hereniging: er heerst veel wantrouwen tussen de grote machtsblokken van de galaxie.

Geen mens in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan als zowel zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven. De drie activeerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan ‑ het 'tweede Mars' ‑ en kwamen tot nu toe niet meer tevoorschijn. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder belandde, waar hij ten slotte zich moest verdedigen tegen een aanval van de 'Schrootverzamelaars', trekken Rhodan en Bull door Plantagoo en willen daar doordringen tot de geheimzinnige Galorners. Het is de Arkonide Atlan in elk geval gelukt, vrijwilligers in het Humanidroom te brengen en larven van de Tolkanders te bergen. Daarmee willen de Galaxers enkele geheimen van de merkwaardige binnendringers oplossen.

Terwijl het Humanidroom in een gigantische explosie verging, kon de rest van het speciale commando onder leiding van Ronald Tekener naar de planeet Lokvorth vluchten. Daar hopen de overlevenden nu op redding ‑ en op de vlucht van Lokvorth ...


In de laatste seconde konden de laatste twee Simple Minds worden gered. Maar of de geest van Ronald Tekener de inspanningen uiteindelijk zal overleven, is meer dan twijfelachtig.


Terwijl de Galaxers nieuwe inzichten over de Tolkanders verzamelen, ontwikkelt zich ook de situatie op Trokan, het 'tweede Mars'.


Oorspronkelijke titel: Flucht von Lokvorth

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong