< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1832 • 0629    VLUCHT VAN LOKVORTH


We schrijven het jaar 1289 nieuwe galactische tijdrekening. Tig duizend geheimzinnige egelschepen hebben in de Melkweg talrijke planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. De door ruzie verdeelde staten van de Melkweg zien geen oplossing, zijn nu ook ver verwijderd van een hereniging: er heerst veel wantrouwen tussen de grote machtsblokken van de galaxie.

Geen mens in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan als zowel zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven. De drie cellenactiveerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan - het 'tweede Mars' - en kwamen tot nu toe niet meer tevoorschijn. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder belandde, waar hij ten slotte zich moest verdedigen tegen een aanval van de 'schrootverzamelaars', trekken Rhodan en Bull door Plantagoo en willen daar doordringen tot de geheimzinnige Galorners. Het is de Arkonide Atlan in elk geval gelukt, vrijwilligers in het HUMANIDROM te brengen en larven van de Tolkanders te bergen. Daarmee willen de galaxers enkele geheimen van de merkwaardige binnendringers oplossen.

Terwijl het HUMANIDROM in een gigantische explosie verging, kon de rest van het speciale commando onder leiding van Ronald Tekener naar de planeet Lokvorth vluchten. Daar hopen de overlevenden nu op redding - en op de vlucht van Lokvorth ...


In de laatste seconde konden de laatste twee simple minds worden gered. Maar of de geest van Ronald Tekener de inspanningen uiteindelijk zal overleven, is meer dan twijfelachtig. Terwijl de galaxers nieuwe inzichten over de Tolkanders verzamelen, ontwikkelt zich ook de situatie op Trokan, het 'tweede Mars'.


Oorspronkelijke titel: Flucht von Lokvorth

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: het Tolkander-broedsel komt uit – en een doodsvijand belooft redding.


Locatie en tijdsruimte: Lokvorth – 3 tot 4 maart 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ten-No-Thau - Een Karaponide wordt geconfronteerd met zijn ergste vijand. Ronald Tekener - De smiler ondergaat de zwaarste uren van zijn leven. Agnes Figor - De Terraanse bezit nauwelijks nog initiatieven. Atlan - De Arkonide start een solocommando. Arfe Loidan - De xeno-medica beleeft een echte verrassing.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende