Lokvorth – februari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1831 • 0628    REQUIEM VOOR DE SMILER


Hoofdpersonen: Atlan, Arfe Loidan, Ronald Tekener, Agnes Figor, Gan-Bu-Ren.


De toch al gespannen situatie in de Melkweg heeft zich begin 1289 NGT nog verder toegespitst. Duizenden geheimzinnige egelschepen hebben in de galaxie talrijke planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. Het intern verdeelde Galacticum ziet geen oplossing, is ook te ver verwijderd van een eventuele hereniging: er heerst veel wantrouwen tussen de grote machtsblokken van de galaxie.

Geen mens in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven. De drie activeerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan - het 'tweede Mars' - en kwamen tot nu toe niet meer tevoorschijn. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder belandde, waar hij zich ten slotte moest verdedigen tegen een aanval van de 'Schrootverzamelaars', trekken Rhodan en Bull door Plantagoo en willen daar doordringen tot de geheimzinnige Galorners.

De Arkonide Atlan slaagde erin, de Liga van Vrije Terranen en het Forum Raglund tot een verbond tegen de Tolkanders te bewegen. Eerste acties in het gebied van het Humanidroom haalden niet veel uit.

Maar toen ondernamen Ronald Tekener en enkele galactische vrijwilligers een riskante actie, waarbij ze eerst nog werden 'gedimd'- hun intelligentie werd met behulp van een medicament op snelle wijze verminderd. De 'Simple Minds', zoals de vrijwilligers werden genoemd, vechten zich door het Humanidroom - en dan klinkt het requiem voor de Smiler ...


Ronald Tekener en Agnes Figor leven nog; de twee Terranen bevinden zich nog steeds op Lokvorth. Maar er moet rekening mee worden gehouden, dat ze nog maar weinig kans hebben: óf ze vallen ten prooi aan de IO-dimmer, óf in handen van de Tolkanders. Atlan moet daarom naar de laatste strohalm grijpen om zijn oude vriend te redden.

Over de verdere gebeurtenissen op Lokvorth en in het Scarfaaru-stelsel verhaalt Horst Hoffmann in de Perry Rhodan-aflevering van de volgende week.


Oorspronkelijke titel: Requiem für den Smiler

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Bakuk