Hangay en de Melkweg – 1288 en februari 1289 NGT (4875 en 4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1830 • 0627    DE IQ-DIMMER


Hoofdpersonen: Ronald Tekener, Atlan, Arfe Loidan, Agnes Figor, Chenobroczeket Fanczynoke.


De situatie in de Melkweg is bij het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Ontelbare mysterieuze egelschepen vliegen rond door het sterrenstelsel; ze hebben al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten Het verdeelde Galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid en wantrouwen tussen de machtsblokken in de Melkweg.

Bovendien weet nog niemand in de Melkweg, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven. De drie dragers van een cellenactiveerder verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan ‑ het 'tweede Mars' ‑ en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder is beland, waar hij op het laatst te kampen had met de 'Schrootverzamelaars', zijn Rhodan en Bull onderweg in Plantagoo, waar ze in contact proberen te komen met de geheimzinnige Galorners.

Het is ondertussen Atlan gelukt, de Liga van Vrije Terranen en het Forum Raglund zover te krijgen, dat ze een verbond tegen de Tolkanders sluiten. Eerste acties in de omgeving van het gebied rondom het Humanidroom leverden echter nog maar weinig op. Atlan heeft zijn hoop op een nieuw hulpmiddel gevestigd ‑ het is de IQ‑Dimmer ...


Een aantal Simple Minds lukte het, op het laatste moment uit het Humanidroom te vluchten. Van de andere leden van het team moet men aannemen, dat de 'gedimde' vrijwilligers dood zijn. Alleen Atlan geeft de hoop nog niet op.


Oorspronkelijke titel: Der IQ-Dimmer

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn