< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1830 • 0627    DE IQ-DIMMER


De situatie in de Melkweg is bij het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Ontelbare mysterieuze egelschepen vliegen rond door het sterrenstelsel; ze hebben al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten Het verdeelde galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid en wantrouwen tussen de machtsblokken in de Melkweg.

Bovendien weet nog niemand in de Melkweg, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven. De drie dragers van een cellenactiveerder verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan - het 'tweede Mars' - en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder is beland, waar hij op het laatst te kampen had met de 'schrootverzamelaars', zijn Rhodan en Bull onderweg in Plantagoo, waar ze in contact proberen te komen met de geheimzinnige Galorners.

Het is ondertussen Atlan gelukt, de liga van vrije Terranen en het forum Raglund zover te krijgen, dat ze een verbond tegen de Tolkanders sluiten. Eerste acties in de omgeving van het gebied rondom het HUMANIDROM leverden echter nog maar weinig op. Atlan heeft zijn hoop op een nieuw hulpmiddel gevestigd - het is de IQ-dimmer ...


Een aantal simple minds lukte het, op het laatste moment uit het HUMANIDROM te vluchten. Van de andere leden van het team moet men aannemen, dat de 'gedimde' vrijwilligers dood zijn. Alleen Atlan geeft de hoop nog niet op.


Oorspronkelijke titel: Der IQ-Dimmer

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Ronald Tekener in actie – zijn doel is het HUMANIDROM.


Locatie en tijdsruimte: Hangay en de Melkweg – 1288 NGT en februari 1289 NGT (4875 - 4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener - De smiler keert terug uit Hangay en laat zich dimmen. Atlan - De Arkonide grijpt naar een roekeloos plan. Arfe Loidan - De xeno-medica maakt zich zorgen om 'haar' simple minds. Agnes Figor - Een Terraanse schaakmeesteres laat zich vrijwillig dom maken. Chenobroczeket Fanczynoke - Een Cheborparner meldt zich voor de operatie in het HUMANIDROM.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende