Melkweg – februari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1829 • 0626    ACTIE HUMANIDROOM


Hoofdpersonen: Atlan, Kelassan, Arfe Loidan, Selma Miller, Chief Denay.


De toch al gespannen situatie in de Melkweg heeft zich in het begin van het jaar 1289 NGT verder toegespitst. Duizenden mysterieuze egelschepen hebben in de Melkweg al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesneden. Het intern verdeelde Galacticum weet geen oplossing, en is thans ook te ver van een eenwording verwijderd: tussen de grote machtsblokken van de galaxie heerst wantrouwen. Niemand in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn. De drie activeerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan ‑ het 'tweede Mars' ‑ en zijn tot nu toe nog niet boven water gekomen. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder is terechtgekomen, waar hij zich uiteindelijk moest ontworstelen aan de greep van de 'Schrootverzamelaars' zijn Rhodan en Bull op weg in Plantagoo, om daar naar de geheimzinnige Galorners door te stoten. De BASIS, het eeuwenoude dragerruimteschip van de mensheid, dat al tientallen jaren in gebruik is als speel‑ en vermaakcentrum, ontwikkelt zich intussen tot middelpunt van nieuwe spanningen en strijdtoneel van vijandelijke geheim agenten. Te midden van deze chaos probeert Atlan de galactische machten te verenigen tot een gemeenschappelijke actie tot de actie Humanidroom ...


De eerste aanval op het Humanidroom is mislukt, het verzet van de Tolkanders was in dit stelsel te krachtig. Atlan geeft het nog niet op, hij heeft hoop op een nieuwe troef in de aanval.


De Perry Rhodan‑aflevering van volgende week heeft Ronald Tekener als hoofdpersoon. Ernst Vlcek beschrijft de avonturen van de Smiler, die uit Hangay is teruggekeerd, om zijn onsterfelijke vrienden te helpen.


Oorspronkelijke titel: Unternehmen Humanidrom

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn