< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1829 • 0626    ACTIE HUMANIDROOM


De toch al gespannen situatie in de Melkweg heeft zich in het begin van het jaar 1289 NGT verder toegespitst. Duizenden mysterieuze egelschepen hebben in de Melkweg al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesneden. Het intern verdeelde galacticum weet geen oplossing, en is thans ook te ver van een eenwording verwijderd: tussen de grote machtsblokken van de galaxie heerst wantrouwen. Niemand in de Melkweg weet bovendien, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn. De drie cellenactiveerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan - het 'tweede Mars' - en zijn tot nu toe nog niet boven water gekomen. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder is terechtgekomen, waar hij zich uiteindelijk moest ontworstelen aan de greep van de 'schrootverzamelaars' zijn Rhodan en Bull op weg in Plantagoo, om daar naar de geheimzinnige Galorners door te stoten. De BASIS, het eeuwenoude dragerruimteschip van de mensheid, dat al tientallen jaren in gebruik is als speel- en vermaakcentrum, ontwikkelt zich intussen tot middelpunt van nieuwe spanningen en strijdtoneel van vijandelijke geheim agenten. Te midden van deze chaos probeert Atlan de galactische machten te verenigen tot een gemeenschappelijke actie tot de actie HUMANIDROM ...


De eerste aanval op het HUMANIDROM is mislukt, het verzet van de Tolkanders was in dit stelsel te krachtig. Atlan geeft het nog niet op, hij heeft hoop op een nieuwe troef in de aanval.

De Perry Rhodan-aflevering van volgende week heeft Ronald Tekener als hoofdpersoon. Ernst Vlcek beschrijft de avonturen van de Smiler, die uit Hangay is teruggekeerd, om zijn onsterfelijke vrienden te helpen.


Oorspronkelijke titel: Unternehmen Humanidrom

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: galactici verenigen zich – een aanval als laatste oplossing.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – februari 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide probeert om de galactische volken te verenigen voor een gezamenlijke actie. Kelassan - Een Unither bewijst zich in een gevaarlijke actie. Arfe Loidan - De xeno-medica doet onderzoek op Camelot naar een middel tegen de tangle-scan. Selma Miller - Een Terraanse als geheimagente op de planeet Raglund. Chief Denay - De Cheborparner is de clandestiene heerser op Raglund.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende