Melkweg – 26 januari t/m 14 februari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1828 • 0625    SPEELHOL VAN DE MELKWEG


Hoofdpersonen: Rebekka DeMonn, Neweyn Cocmoc, Rukkus Albasta, Eleonore Bricksen, Gia de Moleon.


De toch al gespannen situatie in de Melkweg heeft zich in het begin van het jaar 1289 NGT verder toegespitst. Nog steeds doorkruisen ettelijke duizenden mysterieuze egelschepen de Melkweg, waar ze al meerdere planeten hebben bezet en volledig van de buitenwereld hebben afgesneden. Het innerlijk verdeelde Galacticum weet geen oplossing, en is momenteel bovendien te ver van een eenwording verwijderd: tussen de grote machtsblokken van de galaxie heerst wantrouwen.

Daarnaast weet niemand in de Melkweg, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn. De drie activeerderdragers verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan ‑ het 'tweede Mars' ‑ en zijn tot nu toe nog niet boven water gekomen. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder is beland, waar hij zich uiteindelijk moest ontworstelen aan de greep van de 'Schrootverzamelaars', zijn Rhodan en Bull op weg in Plantagoo, om daar door te stoten naar de mysterieuze Galorners.

De BASIS, het eeuwenoude dragerruimteschip van de mensheid, al tientallen jaren in gebruik als speel‑ en vermaakcentrum, ontwikkelt zich intussen tot middelpunt van nieuwe spanningen., Het is evident: in het jaar 1289 is de BASIS, naast strijdtoneel van vijandelijke geheime agenten, het speelhol van de Melkweg ...


Terwijl Rebecca DeMonn aan boord van de BASIS moet constateren, hoe ze eigenlijk tegen haar wil steeds dieper in de vreemdste geschiedenissen verwikkeld raakt, komt het dan eindelijk tot de eerste gezamenlijke actie van de Galaxers tegen de vloten van de Tolkanders.


Oorspronkelijke titel: Spielhölle der Galaxis

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema