Bröhnder – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1827 • 0624    VLUCHT DOOR BRÖHNDER


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Varquasch, Orgelloc, Kjaiup, Zujandron, Dorota, Kummerog's Huid.


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van de Aarde verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken. In de door politieke verwarring geplaagde Melkweg hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en daar hun positie versterkt. Ruimteschepen van de Liga van Vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel tegen de bezetter kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere hebben geen weet van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Ze landen op de Brug in de oneindigheid en komen via die brug in het arsenaal van de macht, waar ze op de overblijfselen van een eeuwenoude beschaving stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden.

Rhodan en Bull wagen zich een tweede keer op de Brug in de oneindigheid en komen terecht in de galaxie Plantagoo. Hun enige mogelijkheid deze te verlaten is dat ze de Galorners vinden ‑de mysterieuze heersers over de galaxie...

Alaska Saedelaere is terechtgekomen in de galaxie Bröhnder waar hij zich eerst moest verdedigen tegen een bende piraten en toen vriendschap sloot met Varquasch, een olifantachtig wezen. Ook Alaska wil de weg terug naar Terra vinden, maar hij is gedwongen eerst te vluchten voor de Maoten ‑ het wordt een vlucht door Bröhnder ...


Alaska Saedelaere heeft het overleefd, zijn vriend Varquasch is dood en de Terraan is plaatsvervangend opvoeder van twee jonge moordzuchtige Raubyners. Geen aantrekkelijke situatie voor Saedelaere die er bovendien geen idee van heeft, waar hij zich in het universum bevond.

Intussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe door de invasie van de Tolkanders en de intriges van de galactische geheime dienst.


Oorspronkelijke titel: Flucht durch Bröhnder

Auteur: Peter Griese

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown