Bröhnder, intergalactische ruimte – vermoedelijk 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1826 • 0623    DE SCHROOTVERZAMELAARS


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Varquasch, Lanagh, Scheep, Kjaiup, Filibin, Orgelloc, Dorota, Kummerog's Huid.


Op drie verschillende plaatsen van het universum zijn mensen van de Aarde in gebeurtenissen verwikkeld, die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben. In de door politieke verwarring verdeelde Melkweg hebben geheimzinnige egelschepen meerdere planeten bezet. De vreemde wezens gaan onverstoorbaar door met hun invasie. Ruimteschepen van de Liga van Vrije Terranen en de andere galactische volkeren konden daar tot nu toe niet veel tegen doen.


Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten van al die gevaarlijke ontwikkelingen helemaal niets af. Ze kwamen terecht op de Brug in de oneindigheid en daarna in het Arsenaal van de Macht, waar ze het erfgoed van een eeuwenoude civilisatie ontdekten. Daarna raakten de vrienden elkaar kwijt.


Rhodan en Bull wagen een nieuwe poging om via de Brug in de oneindigheid terug te keren naar hun uitgangspunt, maar ze komen terecht in het sterrenstelsel Plantagoo. Daar moeten ze opnieuw op de vlucht slaan ‑ ze moeten de Galorners vinden, de mysterieuze heersers van dit sterrenstelsel.


Alaska Saedelaere op zijn beurt belandde in het sterrenstelsel Bröhnder, waar hij zich eerst tegen een bende piraten moest verdedigen. Daarna sloot hij vriendschap met Varquasch, een monsterlijk buitenaards wezen. Ook Alaska heeft als doel, terug te keren naar de Aarde, maar eerst ontmoet hij de schrootverzamelaars ...


Alaska Saedelaere zit op de planeet van de schrootverzamelaars vast ‑ en verwacht, dat de geheimzinnige voorspelling van Dorota elk moment in vervulling kan gaan. Geen wonder dus, dat de drager van de huid alleen maar aan vluchten kan denken ...


Oorspronkelijke titel: Die Schrottsammler

Auteur: Peter Griese

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn