< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1826 • 0623    DE SCHROOTVERZAMELAARS


Op drie verschillende plaatsen van het universum zijn mensen van de Aarde in gebeurtenissen verwikkeld, die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben. In de door politieke verwarring verdeelde Melkweg hebben geheimzinnige egelschepen meerdere planeten bezet. De vreemde wezens gaan onverstoorbaar door met hun invasie. Ruimteschepen van de liga van vrije Terranen en de andere galactische volkeren konden daar tot nu toe niet veel tegen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten van al die gevaarlijke ontwikkelingen helemaal niets af. Ze kwamen terecht op de brug in de oneindigheid en daarna in het arsenaal van de macht, waar ze het erfgoed van een eeuwenoude civilisatie ontdekten. Daarna raakten de vrienden elkaar kwijt.

Rhodan en Bull wagen een nieuwe poging om via de brug in de oneindigheid terug te keren naar hun uitgangspunt, maar ze komen terecht in het sterrenstelsel Plantagoo. Daar moeten ze opnieuw op de vlucht slaan - ze moeten de Galorners vinden, de mysterieuze heersers van dit sterrenstelsel.

Alaska Saedelaere op zijn beurt belandde in het sterrenstelsel Bröhnder, waar hij zich eerst tegen een bende piraten moest verdedigen. Daarna sloot hij vriendschap met Varquasch, een monsterlijk buitenaards wezen. Ook Alaska heeft als doel, terug te keren naar de Aarde, maar eerst ontmoet hij de schrootverzamelaars ...


Alaska Saedelaere zit op de planeet van de schrootverzamelaars vast - en verwacht, dat de geheimzinnige voorspelling van Dorota elk moment in vervulling kan gaan. Geen wonder dus, dat de drager van de huid alleen maar aan vluchten kan denken ...


Oorspronkelijke titel: Die Schrottsammler

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Alaska zoekt de balkenklos – hij moet terug naar Bröhnder.


Locatie en tijdsruimte: Bröhnder, intergalactische ruimte – vermoedelijk 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - Een van de eenzaamste Terranen uit dit bekende universum. Varquasch - De Raubyner wordt Alaska's nieuwe partner. Lanagh, Scheep, Kjaiup, Filibin en Orgelloc - Kleine moordenaars die nog manieren moeten leren. Dorota - De vegaonische componenten van de scheepscomputer geeft raadsels op. Kummerog's huid - Een Schmarotzer ontwikkelt initiatieven.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende