Zentrifaal-centrum, Trieger –  januari t/m 4 februari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1825 • 0622    GEVECHT OM TRIEGER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, A-Caliform, A-Betchaga, B-Padrista.


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken. In de Melkweg, die toch al wordt geplaagd door politieke moeilijkheden, hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en hun positie steeds meer versterkt. Ruimteschepen van de Liga van Vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Ze landen op de Brug in de oneindigheid, komen via deze in het Arsenaal van de Macht waar ze op de nalatenschap van een eeuwenoude cultuur stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden, Alaska Saedelaere moet zich alleen zien te redden in de galaxie Bröhnder.

Perry Rhodan en Reginald Bull wagen zich opnieuw op de Brug in de oneindigheid, maar komen terecht in de galaxie Plantagoo. Op de planeet Galorn moeten de twee Terranen zich verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. Ze vluchten en blijven intussen zoeken naar de Galorners, de geheimzinnige heersers over de galaxie. Maar voorlopig gaat het erom, in leven te blijven bij de Centrifalen, want die storten zich in het gevecht om Trieger ...


Perry Rhodan en Reginald Bull worden getuigen van de geheimzinnige shifting, het 'wapen', waarmee de Galorners de volken van Plantagoo blijkbaar verplichten om in vrede te leven. Daarbij zijn ze zelf geen stap dichter bij hun doel gekomen: Ce Rhioton.


Oorspronkelijke titel: Kampf urn Trieger

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn