< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1825 • 0622    GEVECHT OM TRIEGER


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken. In de Melkweg, die toch al wordt geplaagd door politieke moeilijkheden, hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en hun positie steeds meer versterkt. Ruimteschepen van de liga van vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Ze landen op de brug in de oneindigheid, komen via deze in het arsenaal van de macht waar ze op de nalatenschap van een eeuwenoude cultuur stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden, Alaska Saedelaere moet zich alleen zien te redden in de galaxie Bröhnder.

Perry Rhodan en Reginald Bull wagen zich opnieuw op de brug in de oneindigheid, maar komen terecht in de galaxie Plantagoo. Op de planeet Galorn moeten de twee Terranen zich verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. Ze vluchten en blijven intussen zoeken naar de Galorners, de geheimzinnige heersers over de galaxie. Maar voorlopig gaat het erom, in leven te blijven bij de Zentrifalen, want die storten zich in het gevecht om Trieger ...


Perry Rhodan en Reginald Bull worden getuigen van de geheimzinnige shifting, het 'wapen', waarmee de Galorners de volken van Plantagoo blijkbaar verplichten om in vrede te leven. Daarbij zijn ze zelf geen stap dichter bij hun doel gekomen: Ce Rhioton.


Oorspronkelijke titel: Kampf um Trieger

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn
Ondertitel: een nieuw era voor de Zentrifaal – twee Terranen in het brandpunt van de gebeurtenissen.


Locatie en tijdsruimte: Zentrifaal-centrum en Trieger – januari - 4 februari 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan probeert te bemiddelen in een burgeroorlog. Reginald Bull - Rhodan's oudste vriend zit flink in de penarie. A-Caliform - De Zentrifaal-renegaat grijpt naar de macht - en wil oorlog. A-Betchaga - De regeringschef van de Zentrifaal tussen overwinning en nederlaag. B-Padrista - Veiligheidschef van de regeringspartij.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende