Zentrifaal-centrum – 30 december 1288 tot 19 januari 1289 NGT (4875 tot 4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1824 • 0621    CENTRUM VAN DE CENTRIFALEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Caliform, T-Legiaw, B-Terestan.


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van Terra verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken: in de Melkweg, die toch al wordt geplaagd door politieke moeilijkheden, hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en hun positie steeds meer versterkt. De ruimteschepen van de Liga van Vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Tijdens het onderzoeken van de planeet Trokan, 'het tweede Mars', zijn de drie mannen de zogenaamde paddenstoeldom binnengegaan en vanaf dat moment zijn ze verdwenen.

Ze landen op de Brug in de oneindigheid en komen via deze in het Arsenaal van de Macht, waar ze op de nalatenschap van een eeuwenoude cultuur stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden; Saedelaere verdwijnt met een ruimteschip naar de galaxie Bröhnder.

Perry Rhodan en Reginald Bull wagen zich opnieuw op de Brug in de oneindigheid en komen terecht in de galaxie Plantagoo, waar ze zich op de onbekende planeet Galorn moeten verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. De twee mannen hebben nog maar één mogelijkheid: de vlucht naar voren ‑ ze moeten de Galorners vinden de geheimzinnige heersers over de galaxie. Maar eerst gaat het erom te overleven in het centrum van de Centrifalen ...


Perry Rhodan en Reginald Bull zitten midden in een revolutie ‑ daarop hebben de beide onsterfelijke Terranen in het geheel niet gerekend.


Oorspronkelijke titel: Zentrum der Centrifaal

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong