< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1824 • 0621    CENTRUM VAN DE CENTRIFAALS


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn mensen van Terra verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken: in de Melkweg, die toch al wordt geplaagd door politieke moeilijkheden, hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en hun positie steeds meer versterkt. De ruimteschepen van de liga van vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Tijdens het onderzoeken van de planeet Trokan, 'het tweede Mars', zijn de drie mannen de zogenaamde paddenstoeldom binnengegaan en vanaf dat moment zijn ze verdwenen.

Ze landen op de brug in de oneindigheid en komen via deze in het arsenaal van de macht, waar ze op de nalatenschap van een eeuwenoude cultuur stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden; Saedelaere verdwijnt met een ruimteschip naar de galaxie Bröhnder.

Perry Rhodan en Reginald Bull wagen zich opnieuw op de brug in de oneindigheid en komen terecht in de galaxie Plantagoo, waar ze zich op de onbekende planeet Galorn moeten verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. De twee mannen hebben nog maar één mogelijkheid: de vlucht naar voren - ze moeten de Galorners vinden de geheimzinnige heersers over de galaxie. Maar eerst gaat het erom te overleven in het centrum van de Zentrifalen ...


Perry Rhodan en Reginald Bull zitten midden in een revolutie - daarop hebben de beide onsterfelijke Terranen in het geheel niet gerekend.


Oorspronkelijke titel: Zentrum der Zentrifaal

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: Rhodan en Bull op de planeet van de angst – de tijd is rijp voor een omwenteling.


Locatie en tijdsruimte: Zentrifaal-centrum – 30 december 1288 tot 19 januari 1289 NGT (4875 - 4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke raakt verwikkelt in de onlusten van een Plantagoo-volk, Reginald Bull - De Terraan voelt zich als een krap sardineblikje. A-Caliform - Een Zentrifaal-renegaat wil zijn volk de langverwachte vrijheid brengen. T-Legiaw - Een belastinginner met duistere moraalbegrippen. B-Terestan - De Zentrifaal-vrouw heeft veeleisend dromen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende