< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1823 • 0620    REGENTEN VAN DE DROMEN


Op drie verschillende plaatsen in het universum zijn Terranen verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. In de Melkweg, die toch al wordt geplaagd door politieke problemen, hebben de geheimzinnige egelschepen tientallen planeten bezet en hun positie steeds meer versterkt. De ruimteschepen van de liga van vrije Terranen en andere galactische grootmachten hebben tot nu toe niet veel kunnen doen.

Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere weten niets van deze gevaarlijke ontwikkelingen. Tijdens het onderzoeken van de planeet Trokan, 'het tweede Mars', zijn de drie mannen de zogenaamde paddenstoeldom binnengegaan en vanaf dat moment verdwenen.

Ze landen op de brug in de oneindigheid en komen zo in het arsenaal van de macht, waar ze op de nalatenschap van een eeuwenoude cultuur stoten. Daar worden ze van elkaar gescheiden; Saedelaere verdwijnt met een ruimteschip naar de galaxie Bröhnder.

Perry Rhodan en Reginald Bull wagen zich opnieuw op de brug in de oneindigheid en komen terecht in de galaxie Plantagoo, waar ze zich op de onbekende planeet Galorn moeten verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. De twee mannen hebben nog maar één mogelijkheid: de vlucht naar voren - ze moeten de Galorners vinden - de geheimzinnige heersers over de galaxie. De weg daarheen loopt via de regenten van de dromen ...


Perry Rhodan en Reginald Bull hebben de vlucht met de verouderde CHIIZ overleefd. Ze zijn van plan om op de planeet van de Zentrifalen een ruimteschip op de kop te tikken en daarmee naar de Galorners te vliegen. Een terugtocht naar de Melkweg is alleen voorstelbaar, als ze hulp krijgen van dit volk.


Oorspronkelijke titel: Regenten der Träume

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): RAGLUND door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: raket naar Zentrifaal – Perry Rhodan ontmoet plegers van een aanslag.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – december 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan bevindt zich weer aan boord van een zielenverkoper. Reginald Bull - Rhodan's oudste vriend grijpt terug op bepaalde argumenten. Buage - Betaalmeester in de CHIIZ. Demin - Persoonlijke gevolmachtigde voor de twee Terranen. A-Kestah en A-Gidecaj - Aanvoerders van twee rivaliserende Zentrifaal-clans.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende