Camelot – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1822 • 0619    DE NIEUWE HUID


Hoofdpersonen: Kummerog, Bruno Drenderbaum, Dorothea Ringent, Atlan, David Golgar.


De situatie in de Melkweg is aan het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Mysterieuze egelschepen vliegen rond door het sterrenstelsel; ze hebben al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten. Tot nu toe is er zo goed als niets bekend over de vreemde indringers.

Het Galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het Project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond achter de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe. Bij de toe nu toe gesignaleerde ruimteschepen van de invasievloten duiken nieuwe eenheden op en er wordt een groot offensief opgestart. En op Camelot ontstaat de nieuwe huid ...


In het volgende deel uit de Perry Rhodan‑reeks keren we terug naar het sterrenstelsel Plantagoo, waar Perry Rhodan en Reginald Bull nog steeds onderweg zijn. De beide vrienden weten echter niet in welke regio van het universum ze zich bevinden.


Oorspronkelijke titel: Die neue Haut

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn