< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1822 • 0619    DE NIEUWE HUID


De situatie in de Melkweg is aan het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Mysterieuze egelschepen vliegen rond door het sterrenstelsel; ze hebben al meerdere planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten. Tot nu toe is er zo goed als niets bekend over de vreemde indringers.

Het galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond achter de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het sterrenstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe. Bij de toe nu toe gesignaleerde ruimteschepen van de invasievloten duiken nieuwe eenheden op en er wordt een groot offensief opgestart. En op Camelot ontstaat de nieuwe huid ...


In het volgende deel uit de Perry Rhodan-reeks keren we terug naar het sterrenstelsel Plantagoo, waar Perry Rhodan en Reginald Bull nog steeds onderweg zijn. De beide vrienden weten echter niet in welke regio van het universum ze zich bevinden.


Oorspronkelijke titel: Die neue Haut

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op Kummerog's spoor – Atlan neemt een beslissing.


Locatie en tijdsruimte: Camelot – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kummerog - De mutant van de Cantrell vervolgt zoals eerder zijn achterbaks plannen. Bruno Drenderboom - De voormalige assistent van de LVT-commissaris staat onder Kummerog's invloed. Dorothea Ringent - Een bewoonster van Camelot riskeert veel voor haar vader. Atlan - De Arkonide volgt Kummerog's spoor. David Golgar - Een rebelse, maar moedige Siganees.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende