Melkweg – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1821 • 0618    INVASIE VAN DE EGELSCHEPEN


Hoofdpersonen: Centoar Vilgor, Daniela M'Puno, Kim Chun Kee, Hasdyn Flech, Tayloz Üpkek.


In het begin van het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening is de situatie in de Melkweg behoorlijk gespannen. Mysterieuze egelschepen doorkruisen de galaxie; ze hebben al diverse planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesneden. Tot nu toe beschikt men over zo goed als geen betrouwbare kennis over de vreemdelingen. Het onderling verdeelde Galacticum weet geen oplossing, en is thans ook te ver van een eenwording verwijderd: tussen de grote machtsblokken van de galaxie heerst wantrouwen.

Inmiddels is vlak bij de aarde een vreemde cultuur opgedoken ‑ op Trokan, het 'tweede Mars'. Onder de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat in nog geen 70 reële jaren 250 miljoen jaar heeft laten verlopen, ontwikkelde zich de beschaving van de Herreachs.

Geen mens in de Melkweg heeft enig idee, waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en zijn tot nu toe niet meer boven water gekomen. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder is terechtgekomen, zijn Rhodan en Bull onderweg in Plantagoo.

Intussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe. Bij de bestaande vloten voegen zich nieuwe ruimteschepen, en het komt uiteindelijk tot de invasie van de Egelschepen ...


Vele duizenden ruimteschepen van de Tolkanders zwermen nu uit in de Melkweg, en het lijkt erop dat niemand deze imposante strijdmacht kan tegenhouden.

Ondertussen heeft Kummerog, het geheimzinnige wezen dat uit de paddenstoeldom op Trokan tevoorschijn kwam, zich al bijna op de planeet Camelot gesetteld. De vreemdeling jaagt een boosaardig plan na.


Oorspronkelijke titel: Invasion der Igelschiffe

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema