Melkweg – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1820 • 0617    INTRIGE OP TROKAN


Hoofdpersonen: Centoar Vilgor, Tayloz Üpkek, Jeromy Argent, Myles Kantor, Han-Syu Lieu.


De situatie in de Melkweg is bij het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Mysterieuze egelschepen vliegen rond door het melkwegstelsel; ze hebben al enkele planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten. Tot nu toe is er zo goed als niets bekend over de vreemde indringers.

Het verdeelde Galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het Project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond onder de bescherming van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het melkwegstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe. Bij de toe nu toe gesignaleerde ruimteschepen van de invasievloten duiken nieuwe eenheden op en de veroveraars laden een eigenaardige vracht op de bezette planeten uit, die ze Vivoc noemen. Tot overmaat van ramp begint nu ook nog het intrige op Trokan ...


Duizenden egelschepen als invasiemacht op weg naar meerdere planeten. Een nachtmerrie, waarmee de volkeren van de Melkweg geen rekening hadden gehouden. Ze reageren er dan ook behoorlijk verward op.


Oorspronkelijke titel: Intrige auf Trokan

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn