< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1820 • 0617    INTRIGE OP TROKAN


De situatie in de Melkweg is bij het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Mysterieuze egelschepen vliegen rond door het melkwegstelsel; ze hebben al enkele planeten bezet en volledig van de buitenwereld afgesloten. Tot nu toe is er zo goed als niets bekend over de vreemde indringers.

Het verdeelde galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het Project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond onder de bescherming van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het melkwegstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe. Bij de toe nu toe gesignaleerde ruimteschepen van de invasievloten duiken nieuwe eenheden op en de veroveraars laden een eigenaardige vracht op de bezette planeten uit, die ze Vivoc noemen. Tot overmaat van ramp begint nu ook nog het intrige op Trokan ...


Duizenden egelschepen als invasiemacht op weg naar meerdere planeten. Een nachtmerrie, waarmee de volkeren van de Melkweg geen rekening hadden gehouden. Ze reageren er dan ook behoorlijk verward op.


Oorspronkelijke titel: Intrige auf Trokan

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een civilisatie in omwenteling – de Herreach in de belangstelling van de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Centoar Vilgor - De Akon-diplomaat is tegelijkertijd een geschikte plannenmaker. Tayloz Üpkek - De Gataser werkt in opdracht van het forum Raglund. Jeromy Argent - De Terraan strijdt om het overleven van de Herreach. Myles Kantor - De wetenschapper gelooft een wapen tegen de egelschepen te hebben gevonden. Han-Syu Lieu - De LVT-commandant vecht tegen een egelvloot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende