< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1819 • 0616    EEN LADING VIVOC


In het begin van het jaar 1289 NGT is de situatie in de Melkweg gespannen. Overal duiken de mysterieuze egelschepen op; ze hebben meerdere planeten bezet en deze afgesneden van de buitenwereld. Tot nu toe weet men bijna niets over de onbekenden.

De elkaar wantrouwende grote machtsblokken in de Melkweg vinden geen oplossing. Bovendien is het project Camelot van de onsterfelijken geen succes geworden.

Daarbij komt dat dicht bij Terra een nieuwe civilisatie is ontstaan: op Trokan, het 'tweede Mars', ontwikkelt zich binnen een tijdversnellingsveld waarin 250 miljoen jaar verstrijkt in 70 werkelijke jaren, de beschaving van de Herreachs.

Intussen weet niemand in de Melkweg waar Perry Rhodan, Alaska Saedelaere en Reginald Bull zijn. Ze zijn in de paddenstoeldom op Trokan verdwenen en sindsdien heeft niemand meer iets van hen gehoord of gezien. Alaska is terechtgekomen in de galaxie Bröhnder, Rhodan en Bull zijn onderweg naar Plantagoo.

De spanning in de Melkweg neemt toe en in deze situatie wordt de junglewereld Lafayette een soort testcase. Icho Tolot, Gucky en Atlan observeren de vreemdelingen op deze planeet, en ontdekken dat die blijkbaar wachten op een lading Vivoc ...


Wat de mensen op Lafayette te wachten staat, weet niemand, maar veel goeds kan het niet zijn. Onderhandelen en compromissen sluiten schijnen de merkwaardige vreemdelingen niet te kennen.

Op dit moment zou een gemeenschappelijk optreden van de galactische volken zeer wenselijk zijn, maar de onderlinge conflicten zijn groot.


Oorspronkelijke titel: Eine Ladung Vivoc

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): zware kruiser van de PROTOS-klasse door Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling:  H. BrownOndertitel: beslissing op Lafayette – drie volken wachten op de heiligen.


Locatie en tijdsruimte: Lafayette – januari 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - Met een handvol vrijwilligers dringt de Arkonide door naar Lafayette. Gucky - De muisbever heeft enorme problemen met de tangle-scan. Icho Tolot - De Haloeter zit nog in zijn dwangfase. Joseph Broussard jr. - De cajun bereikt eindelijk Swamp-city. Pepe - Een geestelijk wat achtergebleven moerasbewoner.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende