Haloet, Lafayette – januari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1818 • 0615    TESTCASE LAFAYETTE


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Joseph Broussard jr., Gemba, Pepe, Gucky.


De situatie in de Melkweg is aan het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Er vliegen mysterieuze egelschepen door het heelal; ze hebben al enkele planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. Tot nu toe heeft men vrijwel geen informatie over de vreemdelingen.

Het verdeelde Galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond achter de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het melkwegstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe, waarbij een onbeduidende jungleplaneet een testgebied wordt ‑ testcase Lafayette ...


Lafayette als testcase... Dat houdt in, dat er een dergelijk lot voor tientallen of honderden planeten in de Melkweg te wachten kan staan. En de personen, die op zijn minst enige informatie over de vreemde invasiemacht zouden kunnen doorspelen, zitten hulpeloos vast op Lafayette.


Oorspronkelijke titel: Testfall Lafayette

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn