< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1818 • 0615    TESTCASE LAFAYETTE


De situatie in de Melkweg is aan het begin van het jaar 1289 NGT behoorlijk gespannen. Er vliegen mysterieuze egelschepen door het heelal; ze hebben al enkele planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. Tot nu toe heeft men vrijwel geen informatie over de vreemdelingen.

Het verdeelde galacticum weet zich geen raad en er heerst grote verdeeldheid tussen de machtsblokken in de Melkweg. Ook het project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven is geroepen, heeft gefaald.

Bovendien is in de directe omgeving van de Aarde op Trokan, het 'tweede Mars', een vreemde cultuur opgedoken. De civilisatie van de Herreachs ontstond achter de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken.

Geen mens in de Melkweg weet, wat er met Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere is gebeurd; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en doken sindsdien niet meer op. Terwijl Alaska in het melkwegstelsel Bröhnder is beland, zijn Rhodan en Bull in Plantagoo onderweg.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe, waarbij een onbeduidende jungleplaneet een testgebied wordt - testcase Lafayette ...


Lafayette als testcase ... Dat houdt in, dat er een dergelijk lot voor tientallen of honderden planeten in de Melkweg te wachten kan staan. En de personen, die op zijn minst enige informatie over de vreemde invasiemacht zouden kunnen doorspelen, zitten hulpeloos vast op Lafayette.


Oorspronkelijke titel: Testfall Lafayette

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een Haloeter in de dwangfase – en in de invloedssfeer van de tangle-scans.


Locatie en tijdsruimte: Haloet, Lafayette – januari 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot - De Haloeter benut zijn dwangfase voor een actie tegen de vreemde indringers. Joseph Broussard jr. - De voormalige Beausoleil bereikt de hoofdstad van de planeet Lafayette. Gemba - De krijger van de Gazkar valt in een soort doodsverstarring. Pepe - Een geestelijk achtergebleven moerasbewoner. Gucky - De muisbever begint aan een gedurfd actie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende