Lafayette – 1 t/m 9 januari 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1817 • 0614    SOLDATEN VAN DE GAZKARS


Hoofdpersonen: Gemba, Joseph Broussard jr., Pepe, Bunny.


Begin 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening is de situatie in de Melkweg behoorlijk gespannen. Geheimzinnige egelschepen doorkruisen de galaxie; ze hebben al een aantal planeten bezet en compleet van de buitenwereld afgesneden. Tot nu toe weet men vrijwel niets over deze vreemdelingen.

Het intern verdeelde Galacticum ziet geen oplossing, is ook te ververwijderd van een eventuele hereniging: er heerst veel wantrouwen tussen de grote machtsblokken van de galaxie. Ook het Project Camelot, dat door de onsterfelijken in het leven was geroepen, is mislukt.

Bovendien is in de naaste omgeving van de aarde een vreemde cultuur opgedoken ‑ op Trokan, het 'tweede Mars'. In de bescherming van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in nog geen 70 echte jaren liet verlopen, ontwikkelde zich de beschaving van de Herreachs.

Geen mens in de Melkweg weet waar Perry Rhodan en zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn gebleven; ze verdwenen in de paddenstoeldom op Trokan en kwamen tot nu toe niet meer tevoorschijn. Terwijl Alaska in de galaxie Bröhnder terecht is gekomen, zwerven Rhodan en Bull door Plantagoo.

Ondertussen spitst de situatie in de Melkweg zich toe: de volgende golf egelschepen is in aantocht ‑ aan boord bevinden zich onder andere soldaten van de Gazkars ...


De toestand op de moerasplaneet Lafayette is nog wanhopiger dan Joseph Broussard jr. tot voor kort had aangenomen: ook Swamp‑City is totaal van de buitenwereld afgesneden. Zouden er überhaupt nog mensen leven op de door Terraanse kolonisten bewoonde planeet?


Oorspronkelijke titel: Krieger der Gazkar

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Bakuk