< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1816 • 0613    BEWAKER VAN DE GELUKZALIGHEID


Tegen het eind van het jaar 1288 NGT veranderde de situatie in de directe omgeving van de Aarde. Op Trokan, het 'tweede Mars', ontstond onder de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat 250 miljoen jaar in 70 echte jaren liet verstrijken, de civilisatie van de Herreachs.

De Terranen namen contact op met de bewoners van de planeet. Bij het onderzoek van de geheimzinnige Kummerog-tempel en de paddenstoeldom verdwijnen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere.

De drie onsterfelijke Terranen belandden op de brug in de oneindigheid, komen hierdoor in het arsenaal van de macht, waar ze op de restanten van een oeroude civilisatie stootten. Daarna verdwijnt Alaska Saedelaere met een ruimteschip uit het arsenaal en moet hij zich in het melkwegstelsel Bröhnder zien te redden.

Rhodan en Bull waagden opnieuw een poging op de brug in de oneindigheid. Op een onbekende planeet met de naam Galorn moet het duo zich verdedigen tegen de aanvallen van een onbekend wezen. De beide mannen hebben geen andere keuze, dan te vluchten naar de stad Gaalo - en daar komen ze in aanraking met de bewaker van de gelukzaligheid ...


Perry Rhodan en Reginald Bull hebben het niet alleen overleefd, het is hun ook gelukt om weg te komen van de planeet Galorn. Maar nog steeds weten de Terranen niet in welke sector van het universum ze zijn beland. In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks keren we terug naar de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Hüter der Glückseligkeit

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: het geheim van Gaalo – een androide bewaakt het tegen vreemden.


Locatie en tijdsruimte: Galorn – november 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan riskeert leven en dood. Reginald Bull - De oude vriend wijkt niet van Rhodan's zijde. Foremon - De wachter geeft de jacht op de vermeende moordenaar niet op. Szuker - Een androide is de wachter van Gaalo.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende