< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1815 • 0612    GALORN: PLANEET VAN DE RAADSELS


Tegen het einde van het jaar 1288 NGT is de nabije omgeving van Terra veranderd. Op Trokan, het 'tweede Mars', ontwikkelde zich de civilisatie van de Herreachs, onder de bescherming van een tijdversnellingsveld, waarin 250 miljoen jaar in iets minder dan 70 jaar volgens de normale tijd verstreek.

De Terranen zijn in contact gekomen met de bewoners van de planeet en bij het onderzoeken van de geheimzinnige Kummerog-tempel en de paddenstoeldom verdwenen Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere.

De drie onsterfelijke Terranen belandden op de brug in de oneindigheid en kwamen via deze brug in het 'arsenaal van de macht' waar ze de overblijfselen van een oeroude beschaving vonden. Daar worden ze van elkaar gescheiden. Alaska Saedelaere verdwijnt met een ruimteschip uit het arsenaal en moet zich zien te redden in de galaxie Bröhnder.

Rhodan en Bull waagden zich opnieuw op de brug in de oneindigheid. Ze kwamen echter niet op Trokan terecht, maar op een onbekende planeet, waar ze de aanvallen van een onbekend wezen moesten afslaan. Ten slotte kunnen de twee vrienden niets anders doen dan vluchten op Galorn: planeet van de raadsels ...


Het is Reginald Bull en Perry Rhodan gelukt te ontsnappen aan het basaltwezen Foremon. Ze hebben interessante ontdekkingen gedaan op de planeet Galorn. De geluksreductie is een enorme ervaring voor hen en om meer te weten te komen over de achtergronden. Ze hopen, dat ze informatie kunnen krijgen en misschien een ruimteschip kunnen kapen.


Oorspronkelijke titel: Rätselwelt Galorn

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): PAVO-kogge door Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: op de planeet met de krotten – twee onsterfelijken vechten voor hun leven.


Locatie en tijdsruimte: Galorn – november 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan moet een nieuwe taal leren. Reginald Bull - ook in de stad met de krotten kan hij een blunder maken. Foremon - De wachter van de Galornen volgt de vermeende moordenaars. Lyskun - Een groot-kroogh smeedt gemene plannen. Dyn-Qar - De Tasch-Ter-Man is met zijn gebieder niet echt zomaar tevreden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende