< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1813 • 0610    DE MOORDENAARS VAN BRÖHNDER


De situatie in de Melkweg is tegen het eind van het jaar 1288 nieuwe galactische tijdrekening behoorlijk gespannen. Tussen de grote machtsblokken van de galaxie heerst wantrouwen. In het verborgene speelt het mysterieuze project Camelot zich af, geleid door Perry Rhodan en zijn onsterfelijke vrienden.

Intussen is in de directe nabijheid van de Aarde een vreemde cultuur opgedoken - op Trokan, het 'tweede Mars'. Onder de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat in nog geen 70 reële jaren, 250 miljoen jaar heeft laten verlopen, kwam de beschaving van de Herreachs tot ontwikkeling. Die strijdt nu om te kunnen overleven.

Perry Rhodan landt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan - ze verdwijnen alle drie in een mysterieuze paddenstoeldom. Op hun plek verschijnt een vreemdsoortig wezen, Kummerog genaamd, dat onheilspellende activiteiten ontplooit. Tegelijk is er in de Melkweg de mysterieuze invasie van de zogenaamde egelschepen aan de gang, waarover men tot nu toe nog geen betrouwbare kennis heeft.

De drie verdwenen Terranen hebben hun geheel eigen problemen. Zoals bijvoorbeeld Alaska Saedelaere, die komt in botsing met de moordenaars van Bröhnder ...


Oorspronkelijke titel: Die Mörder von Bröhnder

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: ze schrikken voor niets terug – een Terraan wordt hun aanvoerder.


Locatie en tijdsruimte: Bröhnder, intergalactische ruimte – 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - Een Terraan wordt aanvoerder van een moordende roversbende. Perry Rhodan en Reginald Bull - De onsterfelijken wachten op hun vermiste vriend. Vaikhuur - Een zeer gehate en boosaardige piraat. Tumed - Een van de moordenaars van Bröhnder. Varquasch - Een gekweld wezen van monstrueuze afmeting.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende