Melkweg – december 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1812 • 0609    CAMELOT


Hoofdpersonen: Kummerog, Bruno Drenderbaum, Myles Kantor, Arfe Loidan, Dorothea Ringent.


De situatie in de Melkweg is tegen het eind van het jaar 1288 NGT behoorlijk gespannen. Tussen de grote machtsblokken van het Kristalimperium van de Arkoniden, het Forum Raglund van niet humanoïden en de Liga van Vrije Terranen heerst onderling wantrouwen. Het mysterieuze project Camelot, dat onder leiding staat van Perry Rhodan en zijn vrienden, werkt in het geheim en op de achtergrond.

In de directe omgeving van de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken ‑ op Trokan, het 'tweede Mars', achter een tijdversnellingsveld, dat een periode van 250 miljoen jaar binnen 70 echte jaren liet verstrijken, ontstond de civilisatie van de Herreachs. Dit volk vecht nu om te overleven.

Perry Rhodan landt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan ‑ en het trio verdwijnt in een geheimzinnige paddestoeldom. In hun plaats duikt een vreemd wezen met de naam Kummerog op, dat onheilspellende activiteiten ontplooit.

Ondertussen is in de Melkweg de mysterieuze invasie van de zogenaamde egelschepen op gang gekomen, waarover men tot nu toe geen duidelijke informatie bezit. Enkele planeten zijn door de vreemde wezens bezet en van de buitenwereld afgesneden. Het onderling verdeelde Galacticum kan geen oplossing voor het probleem vinden. Veel Galaxers hebben hun hoop dan ook op een ander project gevestigd: Camelot ...


Kummerog heeft weten door te dringen tot de geheimzinnige planeet van de activeerderdragers, terwijl in de Melkweg de eigenaardige invasie van de egelschepen doorgaat.


Oorspronkelijke titel: Camelot

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn