Melkweg – december 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1811 • 0608    CONFERENTIE VAN DE GALAXERS


Hoofdpersonen: Atlan, Voge van Tissaque, Kendix, Rossom van Atalaya, Gia de Moleon.


Tegen het einde van het jaar 1288 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening is de situatie in de Melkweg tamelijk gespannen. De grote machtsblokken wantrouwen elkaar. Op de achtergrond is door Perry Rhodan en zijn onsterfelijke vrienden het project Camelot op gang gebracht.

Intussen is dicht bij Terra een vreemde cultuur ontstaan ‑ op Trokan, het 'tweede Mars'. In de bescherming van een tijdveld waarin 250 miljoen jaar verstrijken in nauwelijks 70 jaar werkelijke tijd, heeft zich de civilisatie van de Herreachs ontwikkeld en deze samenleving vecht nu voor haar leven.

Perry Rhodan belandt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan ‑ en verdwijnt daar in de geheimzinnige paddestoeldom. Het zijn niet de drie Terranen die later weer tevoorschijn komen, maar een vreemd wezen dat zichzelf Kummerog noemt in hun plaats opduikt en gevaarlijke activiteiten ontwikkelt. Kummerog heeft een duidelijk doel: hij wil naar Camelot.

Dan is er nog iets verontrustends: in de Melkweg is de invasie van zogenaamde egelschepen begonnen. Van deze schepen is praktisch niets bekend, maar men weet wel dat meerdere planeten door de onbekende eigenaars van de schepen zijn bezet en volledig afgesloten van de buitenwereld. Het wordt tijd voor een conferentie van de Galaxers ...


De conferentie van de Galaxers is een mislukking geworden; versnipperd en ruziemakend moet de Melkweg het hoofd bieden aan een zeer gevaarlijk lijkende invasie. Intussen werken de dragers van een cellenactiveerder aan een geheimzinnig project op een onbekende planeet ...


Oorspronkelijke titel: Konferenz der Galaktiker

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown