Melkweg – december 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1810 • 0607    DE WEG NAAR CAMELOT


Hoofdpersonen: Kummerog, Bruno Drenderbaum, Gucky, Engereg, Myles Kantor.


De situatie in de Melkweg is tegen het eind van het jaar 1288 Nieuwe Galactische tijd behoorlijk gespannen. Tussen de grote machtsblokken van het Kristalimperium van de Arkoniden, het Forum Raglund van niet‑humanoïden en de Liga van Vrije Terranen heerst onderling wantrouwen.

Het mysterieuze project Camelot, dat onder leiding staat van Perry Rhodan en zijn vrienden, werkt in het geheim en op de achtergrond in de hoop, dat men voor enige stabiliteit en vrede kan zorgen. Vele miljarden intelligente wezens hebben daarop hun hoop gevestigd.

In de directe omgeving van de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken ‑ op Trokan, het 'tweede Mars', achter een tijdversnellingsveld, dat een periode van 250 miljoen jaar binnen 70 echte jaren liet verstrijken, ontstond de civilisatie van de Herreachs. Dit volk vecht nu om te overleven.

Perry Rhodan landt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan ‑ en het trio verdwijnt in een geheimzinnige paddenstoeldom. In hun plaats duikt een vreemd wezen met de naam Kummerog op, dat onheilspellende activiteiten ontplooit. Kummerog heeft een duidelijk doel op het oog ‑ het is de weg naar Camelot ...


Terwijl Kummerog zijn onheilspellende plannen vervolgt, gaat de geheimzinnige invasie van de Melkweg door. Nog steeds weet geen mens, welke doelen de vreemde wezens op het oog hebben ‑ maar het schijnt zo te zijn, dat alleen een verenigde Melkweg effectief tegen hen kan optreden. In het Humanidroom vindt dan ook een grote bijeenkomst van de Galaxers plaats...


Oorspronkelijke titel: Der weg nach Camelot

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn