< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1810 • 0607    DE WEG NAAR CAMELOT


De situatie in de Melkweg is tegen het eind van het jaar 1288 nieuwe galactische tijd behoorlijk gespannen. Tussen de grote machtsblokken van het kristalimperium van de Arkoniden, het forum Raglund van niet-humanoïden en de liga van vrije Terranen heerst onderling wantrouwen.

Het mysterieuze project Camelot, dat onder leiding staat van Perry Rhodan en zijn vrienden, werkt in het geheim en op de achtergrond in de hoop, dat men voor enige stabiliteit en vrede kan zorgen. Vele miljarden intelligente wezens hebben daarop hun hoop gevestigd.

In de directe omgeving van de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken - op Trokan, het 'tweede Mars', achter een tijdversnellingsveld, dat een periode van 250 miljoen jaar binnen 70 echte jaren liet verstrijken, ontstond de civilisatie van de Herreachs. Dit volk vecht nu om te overleven.

Perry Rhodan landt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan - en het trio verdwijnt in een geheimzinnige paddenstoeldom. In hun plaats duikt een vreemd wezen met de naam Kummerog op, dat onheilspellende activiteiten ontplooit. Kummerog heeft een duidelijk doel op het oog - het is de weg naar Camelot ...


Terwijl Kummerog zijn onheilspellende plannen vervolgt, gaat de geheimzinnige invasie van de Melkweg door. Nog steeds weet geen mens, welke doelen de vreemde wezens op het oog hebben - maar het schijnt zo te zijn, dat alleen een verenigde Melkweg effectief tegen hen kan optreden. In het HUMANIDROM vindt dan ook een grote bijeenkomst van de galaxers plaats ...


Oorspronkelijke titel: Der Weg nach Camelot

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: aan boord van de BASIS – twee wezens smeden snode plannen.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – december 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kummerog - De mutant van de Cantrell vervolgt geheimzinnige doelen. Bruno Drenderboom - Een Terraan in Kummerog's macht. Gucky - De muisbever raakt in de ban van de tangle-scans. Engereg - Een Springer als een van de belangrijkste mannen aan boord van de 'nieuwe' BASIS, Myles Kantor - De wetenschapper begint met het onderzoek van een egelschip.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende