< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1809 • 0606    KLOPJACHT DOOR DE HYPERRUIMTE


De situatie in de Melkweg is tegen het eind van het jaar 1288 NGT behoorlijk gespannen. Tussen de grote machtsblokken van de galaxie, het kristalimperium van de Arkoniden, het forum Raglund van de niet-humanoïden en de liga van vrije Terranen, heerst wantrouwen.

In het verborgene speelt het mysterieuze project Camelot zich af, geleid door Perry Rhodan en zijn onsterfelijke vrienden. Op Camelot hebben miljarden hun hoop op een uitweg uit de crisis gevestigd. Intussen is in de directe nabijheid van de aarde een vreemde cultuur opgedoken - op Trokan, het 'tweede Mars'. Onder de beschutting van een tijdversnellingsveld, dat in nog geen 70 echte jaren, 250 miljoen jaar heeft laten verlopen, kwam de beschaving van de Herreachs tot ontwikkeling. Die vechten nu voor hun overleving.

Perry Rhodan landt met zijn vrienden Reginald Bull en Alaska Saedelaere op Trokan - en verdwijnt in een mysterieuze paddenstoeldom. In hun plaats verschijnt er een vreemd wezen, Kummerog genaamd, dat onheilspellende activiteiten ontplooit.

Tot overmaat van ramp kwam in de tussentijd een merkwaardige invasie op gang. Atlan zet zich op het spoor van de vreemdelingen er begint een klopjacht door de hyperruimte ...


Terwijl de invasie in de Melkweg zich verder uitbreidt, bekokstooft Kummerog verdere onheilspellende activiteiten. Het vreemde wezen, waarvan de herkomst nog steeds niet opgehelderd is, heeft kennelijk duidelijk omlijnde doeleinden. Maar voor de Terranen zijn die tot nu toe niet zomaar vast te stellen.


Oorspronkelijke titel: Hetzjagd durch den Hyperraum

Auteur: Horst Hoffman

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Atlan in actie – op het spoor van de egelschepen.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 7 tot 9 december 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide waagt een riskante operatie. Hermon van Ariga - Een heethoofd uit vanouds bekende familie. Gucky - De muisbever wordt met een vreemde straling geconfronteerd. Gerine - plaatsvervangende commandante van de RICO. Sevia - peilster van de RICO. Sassaron - Sloep-chef van de RICO.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende