Sol-stelsel, Melkweg – november 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1807 • 0604    DE HUID VAN HET KWAAD


Hoofdpersonen: Kummerog, Cistolo Khan, Bruno Drenderbaum, Katie Joanne, Pavel Morquoise.


Vlak bij Terra is een onbekende cultuur opgedoken ‑ en wel op Trokan, het 'tweede Mars'. In de bescherming van een tijdveld waarin 250 miljoen jaar verstrijken in 70 jaar werkelijke tijd, heeft zich de civilisatie van de Herreachs ontwikkeld en deze samenleving vecht nu voor haar bestaan.

De situatie in de Melkweg is gespannen in het jaar 1288 NGT wat overeenkomt met het jaar 4875 van de oude jaartelling. De Arkoniden hebben hun imperialistische dromen van weleer opnieuw leven ingeblazen en een nieuw Kristalimperium opgebouwd. Sinds enkele tientallen jaren houden de machtsblokken van de Arkoniden, de Liga van Vrije Terranen en het intern verscheurde Forum Raglund elkaar wantrouwig in de gaten.

Perry Rhodan is één van de weinigen, van wie de miljarden bewoners van de Melkweg verwachten dat hij een uitweg uit deze crisis kan vinden. Samen met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en werkt hij aan het geheimzinnige Project Camelot. In gezelschap van Reginald Bull en Alaska Saedelaere landt hij op Trokan ‑ en verdwijnt.

In plaats van Rhodan duikt een vreemd wezen op dat zich in het begin niet verstaanbaar kan maken. Het brengt een gevaar met zich mee: de Huid van het Kwaad ...


Blijkbaar wordt de Melkweg bedreigd door een gevaar, waarvoor zelfs een gevoelloos wezen als Kummerog een panische angst heeft. Dat verklaart de reactie van de Cantrell‑mutant.


Oorspronkelijke titel: Die Haut des Bösen

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown