Intergalactische ruimte, Brug in de Oneindigheid  – oktober/november 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1806 • 0603    DE MUTANT VAN DE CANTRELLS


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Kummerog, Kummerog's Huid, Yokanrog, Fasoldog.


Vlak bij de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken ‑ op Trokan, dat ooit de plek van de planeet Mars heeft ingenomen. Achter een tijdversnellingsveld, waardoor 250 miljoen jaar in slechts 70 echte jaren verstreek, ontstond de civilisatie van de Herreachs. Dit volk moet nu vechten om te kunnen overleven.

En dan te bedenken, dat de situatie in de Melkweg anno 1288 NGT ‑ wat gelijk staat aan het jaar 4875 volgens de oude jaartelling ‑ toch al vrij gespannen is. De Arkoniden proberen hun oude dromen van een Kristalimperium te verwezenlijken. De machtsblokken van Arkon, de Liga van Vrije Terranen en het Forum Raglund houden elkaar wantrouwend in de gaten.

Perry Rhodan is een van de weinige personen, die volgens de vele miljarden bewoners van de Melkweg voor een oplossing van deze crisis kan zorgen. Met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en zich kennelijk volledig gewijd aan het geheime Project Camelot. Samen met Reginald Bull en Alaska Saedelaere landt de Terraan op Trokan. Ze komen in aanraking met een mysterieus object ‑ en verdwijnen. De drie Terranen zijn via de Brug in de oneindigheid in het arsenaal van Baolin‑Nda beland. Daar scheidden zich hun wegen. Alaska komt achter de geschiedenis van Kummerog ‑ hij is de mutant van de Cantrells ...


Terwijl Alaska Saedelaere de strijd tegen de huid van Kummerog tot nu toe met succes kon voeren, wordt het wezen dat zichzelf tegenover de Terranen als Kummerog identificeerde, op zijn eigen manier actief.


Oorspronkelijke titel: Der Mutant der Cantrell

Auteur: Peter Griese

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn