Brug in de Oneindigheid  – oktober 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1805 • 0602    ARSENAAL VAN DE MACHT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Alaska Saedelaere.


Een dergelijke ontwikkeling had niemand kunnen voorzien: in de onmiddellijke omgeving van de aarde is een vreemde cultuur opgedoken ‑ en wel op Trokan, het 'tweede Mars', dat in een spectaculaire actie tegen de Rode Planeet was uitgewisseld.

Daarbij is de toestand in het jaar 1288 Nieuwe Galactische Tijdrekening ‑ wat overeenkomt met het jaar 4875 in de oude tijdrekening ‑ in ieder geval al gespannen genoeg. De Arkoniden hebben hun vroegere imperiale dromen nieuw leven ingeblazen en het Kristalimperium gevestigd. De machtsblokken van de Arkoniden, de Liga van Vrije Terranen en het intern verdeelde Forum Raglund houden elkaar steeds argwanender in het oog.

Perry Rhodan is een van de weinigen, van wie de miljarden intelligente wezens in de galaxie durven te verwachten, dat hij een uitweg uit de crisis zal vinden. Samen met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en het Project Camelot ontwikkeld.

Een nieuwe beschaving in de naaste omgeving van de aarde, die zich in de bescherming van een tijdversnellingsveld ontwikkelde, krijgt al spoedig te maken met problemen, die zijn voortbestaan ernstig bedreigen. Terwijl de Herreachs vechten voor hun bestaan, landen ook Perry Rhodan en zijn naaste vrienden op de planeet. Ze stuiten op een geheimzinnig gebouw ‑ en verdwijnen. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere belanden op de Brug in de oneindigheid en in het Arsenaal van de Macht ...


Alaska Saedelaere heeft de kennismaking met het 'geleiachtige lichaam' op een andere manier ervaren dan zijn twee vrienden. De Perry Rhodan‑aflevering van de komende week beschrijft de verdere lotgevallen van de man, die jarenlang getekend was door een ernstig ongeluk met een overbrenger ‑ en vertelt de voorgeschiedenis van Kummerog.


Oorspronkelijke titel: Arsenal der Macht

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Bakuk