< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1805 • 0602    ARSENAAL VAN DE MACHT


Een dergelijke ontwikkeling had niemand kunnen voorzien: in de onmiddellijke omgeving van de aarde is een vreemde cultuur opgedoken - en wel op Trokan, het 'tweede Mars', dat in een spectaculaire actie tegen de rode planeet was uitgewisseld.

Daarbij is de toestand in het jaar 1288 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4875 in de oude tijdrekening - in ieder geval al gespannen genoeg. De Arkoniden hebben hun vroegere imperiale dromen nieuw leven ingeblazen en het kristalimperium gevestigd. De machtsblokken van de Arkoniden, de liga van vrije Terranen en het intern verdeelde forum Raglund houden elkaar steeds argwanender in het oog.

Perry Rhodan is een van de weinigen, van wie de miljarden intelligente wezens in de galaxie durven te verwachten, dat hij een uitweg uit de crisis zal vinden. Samen met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en het Project Camelot ontwikkeld.

Een nieuwe beschaving in de naaste omgeving van de aarde, die zich in de bescherming van een tijdversnellingsveld ontwikkelde, krijgt al spoedig te maken met problemen, die zijn voortbestaan ernstig bedreigen. Terwijl de Herreachs vechten voor hun bestaan, landen ook Perry Rhodan en zijn naaste vrienden op de planeet. Ze stuiten op een geheimzinnig gebouw - en verdwijnen. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere belanden op de brug in de oneindigheid en in het arsenaal van de macht ...


Alaska Saedelaere heeft de kennismaking met het 'geleiachtige lichaam' op een andere manier ervaren dan zijn twee vrienden. De Perry Rhodan-aflevering van de komende week beschrijft de verdere lotgevallen van de man, die jarenlang getekend was door een ernstig ongeluk met een overbrenger - en vertelt de voorgeschiedenis van Kummerog.


Oorspronkelijke titel: Arsenal der Macht

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: over de brug in de oneindigheid – oversteken naar de zone van verwoesting.


Locatie en tijdsruimte: brug in de oneindigheid – oktober 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan begint aan een lange reis in het onbekende. Reginald Bull - Hij ontdekt het arsenaal van de Baolin-Nda. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager glipt in een andere huid.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende