< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1804 • 0601    GEVECHT OM TE OVERLEVEN


Met die gebeurtenis konden er in het Sol-stelsel en op de door de mensen bewoonde planeten in de Melkweg niemand rekening houden: vlak bij de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken op Trokan, die ooit de plek van de planeet Mars heeft ingenomen.

En dan te bedenken, dat de situatie in de Melkweg anno 1288 nieuwe galactische tijd - dat staat gelijk aan het jaar 4875 volgens de oude jaartelling toch al vrij gespannen is. De Arkoniden proberen hun oude dromen van een kristalimperium te verwezenlijken, de machtsblokken van Arkon, de liga van vrije Terranen en het forum Raglund houden elkaar wantrouwig in de gaten.

Perry Rhodan is één van de weinige personen die volgens de vele miljarden bewoners van de Melkweg, voor een oplossing van deze crisis kan zorgen. Met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en zich kennelijk volledig gewijd aan het geheime project Camelot.

De nieuwe civilisatie vlak bij de Aarde, dat achter de bescherming van een tijdversnellingsveld ontstond, moet vrij snel rekening houden met problemen, die hun voortbestaan fundamenteel in gevaar brengt. Het gevecht om te overleven begint ...


Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere zijn op een manier verdwenen die voor de achterblijvers de nodige raadsels oplevert.


Oorspronkelijke titel: Kampf ums Überleben

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een planeet staat voor de ondergang – een volk wacht op zijn god.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – oktober 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Myles Kantor - De wetenschapper beleeft de doodsstrijd van een planeet. Cistolo Khan - De LVT-commissaris is voor het eerst in zijn loopbaan overwerkt. Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan landt op Trokan. Donder Pereira - Een Terraanse in actie voor een wereld. Gobert Grifaan - Chef-arts van een sectie op Mimas.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende