Sol-stelsel  – oktober 1288 NGT (4875 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1802 • 0551    STIEFKINDEREN VAN DE ZON


Hoofdpersonen: Gloom Bechner, Cistolo Khan, Bruno Drenderbaum, Sibyll Norden, Mirco Adasta, Perry Rhodan.


Met die gebeurtenis kon in het Sol‑stelsel en op de door mensen bewoonde planeten in de Melkweg niemand rekening houden: vlak bij de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken ‑ namelijk op Trokan, dat ooit de plaats van de planeet Mars heeft ingenomen.

En dan te bedenken, dat de situatie in de Melkweg anno 1288 NGT ‑ wat gelijk staat aan het jaar 4875 volgens de oude jaartelling toch al vrij gespannen is. De Arkoniden proberen hun oude dromen van een Kristalimperium te verwezenlijken, de machtsblokken van Arkon, de Liga van Vrije Terranen en van het Forum Raglund houden elkaar wantrouwig in de gaten.

Perry Rhodan is een van de weinige personen, die volgens miljarden intelligente wezens in de Melkweg voor een oplossing van deze crisis kan zorgen. Met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en zich kennelijk volledig gewijd aan het geheime project Camelot.

Een nieuwe civilisatie vlak bij de Aarde, die onder de bescherming van een tijdversnellingsveld ontstond ‑ daarmee had zelfs de onsterfelijke Terraan geen rekening kunnen houden. Desondanks komt Perry Rhodan met zijn nieuwe schip, de GILGAMESCH naar het Sol‑stelsel. Hij zoekt contact met de Herreachs ‑ ze zijn de stiefkinderen van de zon ...


Hoe het verdergaat met de Terraanse verslaggevers op Trokan, de in een nieuw tijdperk belande Herreachs en alle anderen, die de boel vanuit alle kanten van de Melkweg in de gaten houden?  Dat vertelt Hubert Haensel in het tweede deel van zijn dubbele Perry Rhodan verhaal.


Oorspronkelijke titel: Stiefkinder der Sonne

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn