< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1802 • 0551    STIEFKINDEREN VAN DE ZON


Met die gebeurtenis kon in het Sol-stelsel en op de door mensen bewoonde planeten in de Melkweg niemand rekening houden: vlak bij de Aarde is een vreemde cultuur opgedoken - namelijk op Trokan, dat ooit de plaats van de planeet Mars heeft ingenomen.

En dan te bedenken, dat de situatie in de Melkweg anno 1288 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4875 volgens de oude jaartelling toch al vrij gespannen is. De Arkoniden proberen hun oude dromen van een kristalimperium te verwezenlijken, de machtsblokken van Arkon, de liga van vrije Terranen en van het forum Raglund houden elkaar wantrouwig in de gaten.

Perry Rhodan is een van de weinige personen, die volgens miljarden intelligente wezens in de Melkweg voor een oplossing van deze crisis kan zorgen. Met zijn onsterfelijke vrienden heeft de Terraan zich teruggetrokken uit de politiek en zich kennelijk volledig gewijd aan het geheime project Camelot.

Een nieuwe civilisatie vlak bij de Aarde, die onder de bescherming van een tijdversnellingsveld ontstond - daarmee had zelfs de onsterfelijke Terraan geen rekening kunnen houden. Desondanks komt Perry Rhodan met zijn nieuwe schip, de GILGAMESCH naar het Sol-stelsel. Hij zoekt contact met de Herreachs - ze zijn de stiefkinderen van de zon ...


Hoe het verdergaat met de Terraanse verslaggevers op Trokan, de in een nieuw tijdperk belande Herreachs en alle anderen, die de boel vanuit alle kanten van de Melkweg in de gaten houden?  Dat vertelt Hubert Haensel in het tweede deel van zijn dubbele Perry Rhodan verhaal.


Oorspronkelijke titel: Stiefkinder der Sonne

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de jacht naar sensatie – Terraanse reporters landen op Trokan.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – oktober 1288 NGT (4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gloom Bechner - Een ambitieuze journalist bespeurt de mediacoup van de eeuw. Cistolo Khan - De LVT-commissaris wordt met een volledig veranderde situatie geconfronteerd. Bruno Drenderboom - De assistent van de LVT-commissaris krijgt een delicate opdracht. Sibyll Norden en Mirco Adasta - Zij begeleiden Bechner bij zijn riskante actie. Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan biedt tevergeefs zijn hulp aan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende